La mulți ani, România! Mii de oameni la parada de 1 decembrie / FOTO

paradă

A fost aglomerație mare vineri, în centrul Timișoarei, la parada militară de Ziua Națională a României. Timișorenii au profitat de vremea foarte caldă și au ieșit cu miile să sărbătorească.

Pe bulevardul din fața Catedralei Mitropolitane, dar și în fața primăriei sau lângă Parcul Justiției, timișorenii s-au adunat cu mic, cu mare, să urmărească impresionanta desfășurare de forțe. Timp de aproape o oră, sute de militari, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, lucrători SRI, pompieri și polițiști locali au defilat cu tehnică militară și autospeciale de intervenție. Au fost și elicoptere, iar în premieră au fost prezentate trei blindate Piranha.

Programul de Ziua Națională se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, care va începe în jurul orei 17,45. Aceasta se va dsfășura pe traseul str. Mărășești – str. Sf. Ioan – bd. Republicii – bd. Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană – Primăria Municipiului Timișoara – bd. C.D. Loga – Mitropolia Banatului – bd. Revoluției din 1989 – Instituția Prefectului – Piața Sf. Gheorghe – str. 9 Mai – Piața Libertății – str. Alba Iulia – Piața Victoriei – str. Mărășești.

About Post Author