22 ianuarie 2021

La Feminin: 10 femei, 10 povești de viață din Timișoara

la feminin

Compasiune și toleranță. Ce înseamnă să fii femeie într-o lume atât de agitată. Despre toate vorbește La Feminin, un proiect care se „scrie” online, dar se va regăsi și în spațiul public.

În primăvara lui 2019 a avut loc primul capitol dintr-o poveste care va fi „scrisă” la Timișoara în fiecare an. A fost vorba atunci de o expoziție multimedia interactivă, în care au fost prezentate poveștile de succes ale unor femei active în domeniul cultural. Vizitatorii au făcut cunoștință cu 12 femei active în cultură din Timișoara, Iași și București.

În 2020, al doilea capitol al proiectului, intitulat „Timișoara La Feminin: șoapte – voci – strigăte”, este implementat alături de Asociația SPICC și se concentrează pe valorificarea poveștilor de viață ale femeilor obișnuite. Sunt interviuri cu 10 femei din Timișoara, iar accentul cade pe relația cu orașul și cu alți timișoreni. O parte din întrebări se referă la experiențele de viață ale acestora, în perioada pandemiei. Ele vor fi prezentate în cadrul unei instalații în spațiul public și al unui traseu urban. Se va întâmpla la finalul lunii noiembrie.

Acest capitol al proiectului La Feminin își propune să promoveze înțelegerea, compasiunea şi toleranța faţă de aspectele vieții femeilor din Timişoara. Toate vor fi prezentate prin metode inovative de comunicare: podcasturi, înregistrări audio difuzate în spațiul online și expoziții de tip multimedia. Primele materiale video și audio sunt disponibile deja aici.

„La feminin” este un proiect de educație prin cultură, în mai multe capitole, implementat de Asociația Noi Re-Creăm. El continuă, până în anul în care Timișoara va deține titlul de capitală europeană a culturii, iar orașul și regiunea vor deveni un pol al educației pentru egalitatea de gen. Proiectul La Feminin este co-finanțat de Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, și CJ Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: