La drumul de legatură DN 69 – A1 s-a închis un sit arheologic. Deschiderea șantierului, tot mai aproape

DN 69

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea șantierului de la drumul de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad. Arheologii analizează nouă situri și au închis deja unul dintre ele.

Au avansat cercetările arheologice pe traseul viitorului drum de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad. În total sunt nouă situri arheologice stabilite pentru a fi cercetate și descărcare de sarcină arheologică. Momentan, a fost închis un sit arheologic și sunt în curs de cercetare alte cinci situri. Lucrările de cercetare în vederea descărcării de sarcină arheologică sunt realizate de Muzeul Județean Satu Mare”, transmite DRDP Timișoara.

Potrivit aceleiași surse, în scurt timp va începe realizarea de drumuri tehnologice pentru accesul pe șantier și platforme pentru structuri.

Noul drum de legătură va fi făcut de Todini Costruzioni Generali S.p.A. Traseul acestuia începe cu 300 metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1. Drumul va avea o lungime de circa 10 km. El costă 189,5 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost semnat în luna martie și are o durată de 24 luni, din care șase proiectare.

About Post Author