Klaus Iohannis vine duminică la Timișoara. Începe cursa pentru al doilea mandat la Cotroceni

iohannis

Liberalii strigă adunarea, duminică, la Timișoara. Klaus Iohannis își anunță oficial candidatura la prezidențiale, la un eveniment la care sunt așteptați în jur de 3.500 de susținători. Nicolae Robu nu crede că actualul președinte va avea vreo problemă în a câștiga al doilea mandat.

Partidul Național Liberal organizează duminică, 13 octombrie, la Timișoara, Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest. Se întâmplă de la ora 16, la Sala „Constantin Jude”, unde sunt așteptați aproximativ 3.500 de membri și simpatizanți ai PNL, parlamentari și aleși locali din regiune. Invitatul special este președintele Klaus Iohannis, care își începe la Timișoara campania electorală pentru al doilea mandat la Cotroceni.

Robu: Suntem foarte încrezători în victoria lui Klaus Iohannis

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, e convins că Iohannis va rămâne la Cotroceni până în 2024. „Suntem foarte încrezători în victoria pe care o vom reporta împreună. Avem argumente solide în acest sens. Va fi mai mult ca sigur o primire călduroasă pentru domnul președinte (…) Este foarte important aportul pe care ni-l vom aduce la această victorie. Am încredere că domnul președinte Klaus Iohannis va câștiga alegerile și noi, cei din filialele mari, ne dorim să avem un aport consistent la victorie”, spune acesta.

PNL a adunat, în Timiș, 60.000 de semnături pentru depunerea candidaturii lui Klaus Iohannis. Nu e puțin, dar nu e nici foarte mult, pentru că au fost filiale mult mai… productive. Robu are însă o explicație. „Faptul că nu s-a reușit nici de către ceilalți candidați să se strângă un număr mare de semnături, chiar dacă scorul obținut de ei la europarlamentare a fost unul bun, e un indiciu că în Timișoara nu este simplu să strângi semnături (…) În comparație cu județul Suceava, da, ce am obținut noi este puțin. Dar am obținut semnificativ mai multe semnături decât orice alt candidat”, susține șeful PNL Timiș. Ca o comparație, PSD Timiș a adunat, pentru Viorica Dăncilă, 33.000 de semnături, însă organizația Timișoara a social-democraților nu și-a atins ținta fixată de partid.

About Post Author