„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, jucat ultima dată în această stagiune la TGST

katzelmacher

foto: Teatrul German de Stat Timișoara

„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, spectacolul lui Eugen Jebeleanu, va fi jucat ultima dată în această stagiune la TGST. Se întâmplă marți, 21 iunie. La 1 iulie, el va putea fi văzut la Sibiu, la Festivalul Internațional de Teatru.

„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, după Rainer Werner Fassbinder, este considerat de criticul
Oana Stoica unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii trecute la nivel național. Spectacolul lui Eugen Jebeleanu va fi prezentat pentru ultima data în această stagiune, pe scena Teatrului German de Stat Timișoara, marți, 21 iunie 2022, de la ora 19.30.

Bruno lucrează pentru Elisabeth în compania acesteia, care produce așa-zise pungi minune, pungi cu dulciuri sau jucării. El visează la o viață diferită, dar o lasă pe Elisabeth să îl întrețină. Ingrid vrea să devină cântăreață, Marie e cu Erich, iar Helga e cu Paul. Frustrarea și plictiseala domnesc în suburbia germană în care locuiesc tinerii. Dar când apare grecul Jorgos, micuța lume se întoarce cu susul în jos. Xenofobia, invidia și ura izbucnesc.

Spectacolul „Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, care oglindește și condițiile de muncă și de viață ale românilor, forță de muncă ieftină în alte țări europene, a fost invitat și la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu. Reprezentația TGST este programată pentru 1 iulie.

Cu: Niko Becker, Isa Berger, Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Oana Vidoni, Harald Weisz, Rareș Hontzu, Alex Mihăescu, Radu Brănici.

Regie: Eugen Jebeleanu. Asistență de dramaturgie: Yann Verburgh. Asistență de regie: Anastasia Drăgoi. Decoruri și costume: Velica Panduru. Asistență de scenografie: Sabina Reus. Video Design: Marius Panduru. Sound Design: Alex Halka. Foto-video: Ovidiu Zimcea. Machiaj: Bojita Ilici. Construcție decor: Tukuma Works. Regie tehnică: Adrian Georgescu, Costinel Stănescu. Spectacolul are supratitrare în limba română și engleză.

Biletele sunt disponibile AICI.