Județ bolnav: 350 de milioane de lei în acest an, pentru spitalele din Timiș

spitalele

Cel mai vestic județ al țării nu pare unul foarte sănătos. Cel puțin dacă ne luăm după sumele pe care CJAS anunță că le-a alocat în acest an pentru spitalele din Timiș. Aproape o treime din sumă a mers către spitalul județean.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș are contracte cu 26 de unități sanitare cu paturi. Dintre acestea, 14 sunt în Timișoara și acordă servicii medicale în spitalizare de zi și spitalizare continuă, iar restul sunt în județ. Potrivit datelor CJAS, în primele nouă luni ale anului, bugetul alocat acestor spitale a fost de aproximativ 350 de milioane de lei.

Cei mai mulți bani, adică aproape 107 milioane de lei, au mers către Spitalul Județean Timișoara. Urmează Spitalul Municipal – 70 milioane lei, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” – 38,3 milioane, Institutul de Cardiologie – 20,5 milioane, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – 17 milioane, Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel – 13,9 milioane, Spitalul de Psihiatrie Gătaia – 13,6 milioane și Spitalul Municipal Lugoj – 12,6 milioane.

„Sumele sunt suficiente și nu există niciun motiv pentru care vreunui asigurat să-i fie refuzat un serviciu medical. Dacă un asigurat întâmpină dificultăți în obținerea serviciilor medicale de care are nevoie în cadrul spitalelor, îl rog să ne sesizeze, pentru a putea rezolva în cel mai scurt timp situația”, spune Victor Dumitrașcu, președinte – director general CJAS Timiș.

About Post Author