22 octombrie 2020

Jos cablurile de pe Martirilor! Dacă nu, primăria spune că vine ghilotina

Primăria Timișoara le dă termen exact două zile operatorilor de rețele de comunicații să-și dea jos cablurile. Se întâmplă pe Calea Martirilor, tronsonul dintre str. Surorile Martir Caceu și Bd. Liviu Rebreanu. Dacă nu, recurge la tăiere.

Operatorii de reţele de comunicaţii au fost anunțați marți, 18 iunie, că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii este joi, 20 iunie. „Dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate. Îi rugăm pe cetăţenii din zonă care au probleme cu transmisiile de voce/date să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran”, au transmis reprezentanții PMT.

Potrivit celor de la primărie, există canalizaţii subterane şi că toate lucrările de investiţii la drumuri realizate cuprind şi canalizaţie subterană pentru cabluri. În luna martie, primarul Nicolae Robu a făcut senzație după ce s-a suit pe un stâlp și a tăiat, demonstrativ, niște cabluri în zona centrală. De-a lungul timpului, operatorii de rețele au avut mai multe termene până la care putea să dea jos firele. Prea puțini s-au sinchisit însă de ultimatumuri, astfel că orașul este plin de „colaci” de cabluri agățați de stâlpi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: