Je suis Giselle, un proiect pentru comunitate marca Unfold Motion. Se caută tineri designeri și arhitecți

Baletul romantic „Je suis Giselle” va fi refăcut într-o manieră inedită de Asociația Unfold Motion, unul dintre promotorii dansului contemporan românesc. Rolul principal va aparține unui bărbat iar în prim-plan va fi procesul interior al omului modern, care trece prin probleme ce îi apasă temporar existența.

je suis giselle

„Je suis Giselle” va contribui la creșterea vizibilității dansului contemporan și la formarea de public nou în rândul locuitorilor din cartierele timișorene, dar și a celor din județul Timis. Proiectul presupune regândirea și adaptarea baletului romantic Giselle (actul I) într-un spectacol-solo de dans contemporan și difuzarea acestuia în diferite spații din Timișoara.

Muzica va fi inspirată din libretul original și reinterpretată de muzicianul Ovidiu Zimcea. Vorbim, de fapt, despre o intervenție culturală care propune o invitație la reflecție, indiferent de vârsta privitorului, și satisface nevoia umană de a participa laolaltă la un act artistic complex și provocator din punct de vedere vizual.

„Je suis Giselle” va cuprinde șase reprezentații de dans contemporan inedite, un atelier de dans pentru tineri și o prezentare finală în spațiul Faber.

Apel pentru arhitecți și designeri

Unfold Motion lansează un concurs de idei în vederea selectării unui arhitect/ unei echipe de doi arhitecți de la Facultatea de Arhitectură. Ei vor realiza două scenografii în relație cu conceptul coregrafic al proiectului. Prima presupune elaborarea unei construcții scenografice modulare care să permită interacțiunea fizică a performerului cu aceasta. Cea de-a doua vizează conceperea unei instalații de lumini, unde lumina creează spațiul de dans.

În colaborare cu Facultatea de Arte și Design, este lansat și un concurs de idei pentru selectarea unei echipe de 3 designeri care vor realiza trei creații vestimentare în relație cu conceptul coregrafic al proiectului „Je suis Giselle”. Cei interesați se pot înscrie până în 28 februarie, accesând acest link (formular special pentru designeri) sau pe adresa de e-mail. Materialele de lucru și toate informațiile vor fi trimise către aplicanți la 1 martie. În 15 martie se vor anunța echipele câștigătoare.

Parteneri: Fundatia Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Facultatea de Arte și Design, Faber, Fundația United Way, Asociația Trib’Art
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional