Jale în magazinele, restaurantele și brutăriile din Timiș. Orice control al OPC găsește nereguli

OPC

f

Marfă expirată sau cu origine necontrolabilă, cuptoare și frigidere nespălate cu anii, produse cu insecte, spații insalubre. Toate fac parte din „peisajul” cotidian al comerțului din Timiș. Cei de la Protecția Consumatorilor au primit, doar în primele trei luni ale anului, aproape 2.400 de reclamații.

La CJPC Timiș au fost înregistrate, în perioada 1 ianuarie – 31 martie, 2.380 reclamații din partea unor clienți nemulțumiți de condițiile găsite în magazine și restaurante. În același interval, comisarii CJPC Timiș au făcut 803 controale. Acestea s-au lăsat cu 460 amenzi în valoare totală de 2,76 milioane de lei. Au fost date, de asemenea, 163 de avertismente, fiind oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 740.912 lei.

În primele trei luni ale anului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a controlat 368 magazine de tip supermarket/alimentare și 148 de restaurante, fast-food-uri, patiserii sau brutării. În toate au fost găsite nereguli.

Bilanțul sancțiunilor

Supermarketuri

  • 285 amenzi în valoare totală de 1,8 milioane de lei și 92 avertismente
  • Măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a unor produse cu deficiențe în valoare de 282.111 lei, oprire temporară prestare servicii pentru 6 unități

Alimentație publică

  • 90 amenzi în valoare totală de 415.500 lei și 33 avertismente
  • Măsuri complementare: oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de peste 36.829 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 31 unități

Cele mai întâlnite nereguli au fost: comercializarea unor produse expirate sau neconforme, comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai, vitrine care nu păstrau produsele calde și frigidere care nu răceau, spații de depozitare neigienizate, vitrine insalubre, cuptoare neigienizate, tăvi arse, insecte vii în spațiul de preparare și coacere.

About Post Author