Iulian Dascălu va deveni cetățean de onoare al Timișoarei. Pentru că așa a vrut Robu și are performanțe

iulian dascălu

Proiectul prin care Iulian Dascălu va primi titlul de cetățean de onoare al Timișoarei este gata și va fi votat în viitorul plen al CL. Actele se plimbă prin primărie dinainte ca Nicolae Robu să anunțe că vrea să-i acorde investitorului ieșean această distincție.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, la inaugurarea Iulius Town, primarul Nicolae Robu anunța că că Iulian Dascălu va primi titlul de cetățean de onoare al Timișoarei, pentru că îl merită din plin. „Vreau să vă dezvălui ceva acum în premieră. Pentru tot ce a făcut în Timișoara și ce va mai face, eu consider că domnul Iulian Dascălu merită titlul de cetățean de onoare al orașului nostru”, afirma Robu. La acel moment, expunerea de motive pentru acordarea titlului era deja înregistrată de două zile în PMT.

Acum este gata și proiectul, care va fi supus la vot în viitorul plen al CL. „Domnul Iulian Dascălu, primul și cel mai mare dezvoltator și operator român de centre comerciale de tip mall din România este îndreptățit să primească acest titlu, având în vedere performanțele din întreaga sa carieră. Prin proiectele create, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a orașelor alese pentru planurile sale de afaceri”, scrie în referatul proiectului.

Mallurile lui Iulian Dascălu sunt… un stil de viață

Iulian Dascălu, născut în 1969, în Iași, este, spun cei din PMT, primul român care a dezvoltat un centru comercial de tip mall. „Toate mallurile dezvoltate sunt lider de piață la nivel regional, devenind un adevărat stil de viață pentru locuitori. Anual, peste 68 de milioane de persoane își petrec aici timpul liber”, mai notează reprezentanții primăriei. Iulius Town este o investiție de 442 milioane de euro. Potrivit regulamentului de acordare a titlului de Cetățean de onoare al Timișoarei, Iulian Dascălu mai trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere cum că nu a fost colaborator al Securității și nu a făcut poliție politică. După ce va primi titlul, multimilionarul va putea lua cuvântul în ședințele CL și va putea merge gratuit cu autobuzul. El va trebui să planteze un copac și să promoveze imaginea Timișoarei.

Oscar Berger, uitat de cinci ani

Pe de altă parte, propuneri mai vechi pentru titluri de cetățean de onoare al orașului adună praful în dosarele din primăriei. Oscar Berger, fostul patron al ziarului „Timișoara”, care a murit în august 2013, ar fi putut primi distincția încă din 2014. „Oscar Berger a fost regizor, ziarist, reprezentant de frunte al societății civile, omul care a ținut în viață ziarul «Timișoara» timp de mai bine de 18 ani – perioadă în care, în acea redacție, s-a format majoritatea reprezentanților presei scrise care activează și astăzi în Timișoara. Spirit boem, Oscar Berger și-a dedicat întreaga sa viață Timișoarei și promovării principiilor statului de drept, fără a solicita vreo recompensă”, scria în documentul semnat de zeci de jurnaliști și depus la PMT în mai 2014. Propunerea a fost uitată până acum.

About Post Author