Iulian Dascălu este cetățean de onoare al Timișoarei. A semnat că n-a colaborat cu Securitatea

dascălu

S-a votat fără probleme în CL: Iulian Dascălu este oficial cel mai nou cetățean de onoare al Timișoarei. Liberalul Lucian Căldăraru a citit în plenul CL declarația omului de afaceri, care spune că n-a colaborat cu Securitatea.

Proiectul prin care Iulian Dascălu va primi titlul de cetățean de onoare al Timișoarei a fost votat în plenul CL. La inaugurarea Iulius Town, primarul Nicolae Robu anunța că omul de afaceri merită să primească această distincție pentru „tot ce a făcut în Timișoara și ce va mai face”. La momentul respectiv, actele pentru proiectul de HCL erau deja plecate de două zile pe circuit în primărie.

„Prin proiectele create, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a orașelor alese pentru planurile sale de afaceri”, scria în referatul proiectului. Propunerea a trecut fără probleme de consilierii locali. Unul dintre aleși a ținut și să risipească orice fel de dubii legate de o eventuală colaborare a lui Dascălu cu Securitatea.

Liberalul Lucian Căldăraru a citit în plen declarația pe proprie răspundere semnată de omul de afaceri. „Prin prezenta, subsemnatul Dascălu Iulian Adrian (…), cunoscând prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, declar că nu am avut calitatea de lucrător sau colaborator al securității și nu am făcut poliție politică”, a scris acesta. Documentul este datat 27 august 2019, cu o zi înainte ca expunerea de motive a lui Nicolae Robu să fie înregistrată oficial în primărie.

About Post Author