Iubirea ca poruncă – O călătorie cu Padre prin Decalog. De 1 mai, la Partoș

padre

De 1 mai, la mănăstirea din Partoș, celor care l-au iubit pe Padre li se pregătește o zi plină de emoții. „Iubirea ca poruncă – O călătorie cu Padre prin Decalog” se numește cartea care va fi lansată, la un an și jumătate de când părintele stareț Varlaam a plecat din această lume.

„Cuvântul devine legătura dintre Cer și pământ, iar iubirea – liantul care a biruit moartea. Despărțirea în timp nu e despărțire în Duh. Cum Padre ne-a dăruit din cele ale inimii sale, cum s-a dăruit pe sine slujirii, aproapelui, Liturghiei, astăzi îl dăruim și noi lumii, prin cuvântul său neobosit, prin cuvântul său ziditor. L-a purtat mereu prin viață iubirea și din iubire a dăruit totul, iar astăzi cuvintele sale vor atinge alte și alte inimi. «Iubirea ca poruncă – O călătorie cu Padre prin Decaolg», cuvinte testament ale părintelui Varlaam, reprezintă a doua carte pe care o aducem la lumină și cu care vi-l aducem mai aproape de suflete, celor mai de aproape și celor mai de departe”, transmit cei de la Mănăstirea Partoș.

Duminică, 1 mai, la Partoș, la ora 10 este programată Sfânta Liturghie, iar de la 11,30 va avea loc parastasul lui Padre. Lansarea de carte, la care este invitat pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, va începe la ora 13.

„S-a dus să-L vadă precum este…” – așa a anunțat, la începutul lui noiembrie 2020, Mănăstirea Partoș, trecerea la cele veșnice a celui căruia, din dragoste de oameni, i s-a spus Padre. Părintele stareț Varlaam, un model de bunătate și omenie pentru mulți, s-a stins după aproape trei săptămâni de luptă cu virusul Sars-Cov2.

About Post Author