Israelul închide, din nou, traficul aerian internațional

Israel

Aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv

Israelul închide traficul aerian internaţional de pasageri, timp de o săptămână. Restricția intră în vigoare luni seară și are ca scop încercarea de a opri răspândirea noii variante de coronavirus.

Interdicţia va intra în vigoare luni, la ora 22 GMT, şi va fi în vigoare până la sfârşitul lunii ianuarie. „În afară de nişte excepţii rare, închidem ermetic traficul aerian, pentru a preveni in trarea variantelor de coronavirus şi pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Israelul şi-a extins deja și campania de imunizare, pentru a include şi adolescenţii. Vaccinările au fost limitate iniţial la vârstnici şi la alte categorii expuse unor riscuri ridicate. În prezent, se pot vaccina, cu permisiunea părinţilor, tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani.

Israelul are cea mai rapidă rată de vaccinare din lume. Cel puțin o doză a fost administrată la peste 25% din populaţia de nouă milioane de oameni. Din 27 decembrie, Israelul este în cea de-a treia carantină, care ar putea fi ridicată la sfârșitul lunii ianuarie.

About Post Author