Ionuț Nasleu cere să fie demis de CA: Nu am făcut nicio infracțiune extremă

ionuț nasleu

Directorul Piețe SA, Ionuț Nasleu, cere consiliului de administrație să-l demită înainte de AGA societății, care este programată marți. Nasleu îl atacă și pe primarul Dominic Fritz, despre care spune că nu e decât un „influencer”. 

În urmă cu 10 zile, un incendiu izbucnit în miez de noapte a distrus o parte din hala de flori din Piața 700. Primarul Dominic Fritz a cerut, în aceeași zi, demiterea șefului de la Piețe SA. A spus despre el că este responsabil pentru felul în care arată piețele de oraș. Lui Ionuț Nasleu i s-a reproșat că nu a făcut investiții și că a adus societatea de piețe în pragul dezastrului. 

Un apropiat al fostului primar Nicolae Robu, Nasleu a avut niște postări ciudate pe Facebook, în care a folosit cuvinte grele la adresa actualului edil-șef. În plenul de marțea trecută s-a cerut chiar convocarea, a doua zi, a adunării AGA de la Piețe SA, care să dizolve consiliul de administrație și să numeascău ulterior un nou director. Termenul de convocare a unei astfel de ședințe, atât de din scurt, nu era în conformitate cu legea. S-a decis amânarea AGA pentru marți, 23 februarie. 

„Plec cu fruntea sus”

Între timp, Ionuț Nasleu, care a stat mai multe săptămâni în concediu în SUA, a revenit cu acuzații grave la adresa primarului Fritz. El a prezentat mai multe date din contabilitatea societății pe care o conduce. Nasleu a încercat să demonstreze că situația nu este atât de catastrofală precum lasă să se înțeleagă șefii PMT. Potrivit acestuia, de fapt, piatra de moară atârnată de gâtul societății este Piața Iosefin. Costurile de întreținere ar fi mult prea mari față de cât produce. 

Nasleu n-a făcut economie de vorbe grele și, spre final, a avut o solicitare către consiliul de administrație de la Piețe SA. „Eu dacă plec de la Piețe, plec cu capul sus. Nu am făcut nicio ilegalitate. Niciodată nu am luat mită, nu am făcut nicio infracțiune extremă care să aducă prejudicii instituțiilor pe care eu le-am condus. Plec cu fruntea sus și, cel mai important, rog actualul consiliu să nu sufere din cauza mea (…) CA-ul actual a fost solidar cu mine, n-a răspuns la Dominic Fritz, nu a vrut să ma schimbe când a cerut Dominic Fritz (…) Le cer imperios să mă demită mâine. Mâine să mă demită. Nu vreau ca ei să sufere din cauza mea. Plec cu fruntea sus”, a afirmat Nasleu. 

„Vreau să-i protejez pe colaboratorii mei”

Ionuț Nasleu este director la Piețe SA din 2019. Întâi a fost interimar, iar apoi a câștigat concursul pe post. Marți, la ora 16, este programată AGA la societatea de piețe. Ar putea fi dizolvat consiliul de administrație. Din el fac parte Dan Sarmeș, președinte, Victor Ștefan, fostul director, Narcis Bobic, Mihaela Calescu, Luminița Napău și Flaviu Iepan.

„Vreau să-i protejez pe colaboratorii mei și istoria îmi va da dreptate. Dominic, reține: o să pierzi! Robu se va întoarce și atunci o să te întorci de unde ai venit, în Germania”, a conchis (încă) directorul de la Piețe SA. Așa-zisa lui conferință de presă a fost, de altfel, presărată cu ironii la adresa jurnaliștilor și a celor care conduc acum Primăria Timișoara.