18 ianuarie 2021

Iohannis, la Timișoara: A decorat compania Continental și a fost asigurat că nu va mai fi poluare

continental

Continental a împlinit 20 de ani de când a deschis prima fabrică în Timișoara. L-a avut ca invitat de onoare la aniversare pe președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a premiat compania și le-a transmis timișorenilor că nu vor mai avea probleme cu poluarea de la fabrica de anvelope.

În 2000, Continental a produs prima sa anvelopă în unitatea de producție din Timișoara. În același an și în același oraș, a deschis și primul său centru de inginerie. Acum, la 20 de ani de la acel moment, Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat companiei Ordinul Meritul Industrial și Comercial în grad de Ofițer.

„Felicit conducerea companiei pentru modul în care a înțeles să ofere, de-a lungul timpului, oportunități de dezvoltare și de investiții, atât în plan local, cât și pentru economia noastră. Interesul constant pentru dezvoltare v-a propulsat în rândul celor care dau tonul în industrie și redefinesc viitorul mobilității. Sunteți unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei românești. Aveți peste 20.000 de angajați din țara noastră, din care o treime sunt ingineri și specialiști IT în centrele de cercetare și dezvoltare. Sunteți un partener constant în educația profesională pentru tinerele generații”, a spus Iohannis.

„Continental și-a început activitatea acum 20 de ani în Timișoara și în România. Sunt mândru de cei 20.000 de specialiști Continental din țară care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine. Munca lor, a tuturor – ingineri, specialiști IT , angajații departamentelor centrale, personalul de producție și echipele de conducere – pune zilnic în mișcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare și sigure pentru conducerea autonomă”, a spus, la rândul lui, dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Iohannis spune că nu va mai fi poluare

Continental extinde în această perioadă, la Timișoara, centrul de cercetare și dezvoltare. Lucrările vor costa 33 de milioane de euro și vor fi gata în primăvara lui 2021. Noua clădire va avea șase etaje și a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri de muncă. La Timișoara sunt dezvoltate soluții inovatoare de software și hardware pentru interiorul mașinii, siguranță, motor și transmisie, precum și sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare și vehicule comerciale.

Dincolo de zona de cercetare, Continental are, la Timișoara, o altă problemă: cea a poluării de la fabrica de anvelope. Președintele Iohannis spune că ea va fi rezolvată, după o nouă investiție. „În privința aspectelor care îi preocupă pe timișoreni, referitor de fabrica de anvelope, am primit asigurări că finalizarea investiției privind stația de ameliorare a calității aerului va răspunde în mod adecvat interesului cetățenilor”, a spus acesta, la Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: