Iohannis: Fără mască pe stradă, din 15 mai. Dispare și carantina de noapte / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că din 15 mai va fi eliminată purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii.

mască

Președintele Klaus Iohannis spune că, din 15 mai, se va putea merge fără mască în exterior, cu unele excepții, și vor fi eliminate restricţiile de circulaţie de noapte. Prima etapă de relaxare e în 15 mai, următoarea etapă e 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie rexpectate măsurile în vigoare și să ne vaccinăm”, a mai spus președintele. La 1 septembrie se va face o nouă evaluare.

Principalele afirmații ale președintelui:

  • Din 15 mai se elimină portul măștii la exterior cu câteva excepții (piețe, târguri, stații de transport public, mijloace de transport în comun) și se elimină restricțiile de circulație noaptea. Masca rămâne însă obligatorie în interior.
  • Tot din 15 mai, magazinele revin la vechile orare de funcționare și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor
  • La nunți, botezuri, mese festive – de la 1 iunie pot participa la exterior maximum 70 de persoane. În interior pot participa maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, dispar restricțiile

About Post Author