Iohannis: Cer revizuirea acordului cu BOR. Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur acordul semnat de Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română. El îl va solicita premierului Ludovic Orban să revizuiască acest acord. Iohannis le cere românilor să stea în case.

„Nu avem nicin motiv de relaxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate (…) avem 340 de persoane în ultimele 24 de ore, deci nici vorbă de relaxare. Ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este: stați acasă! Este regretabil să observ că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Asa se întâmplă și cu un așa-zis acord între MAI și BOR. Probabil intentiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul. Explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Președintele urmează să aibă o ședință cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela. „Voi solicita premierului și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord (…) Să găsească, dacă vor, o formulă care să respecte ordonanțele militare și îndemnul «stați acasă». Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun ce spun și medicii, și experții, și OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a conchis Iohannis.

About Post Author