Ioan Cojocari rămâne condamnat în dosarul Poli. Și urmează alt proces

ioan cojocari

Fostul secretar al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a încercat să scape de sentința prin care a fost condamnat definitiv în dosarul Poli. Curtea de Apel i-a respins însă solicitarea.

La începutul lunii noiembrie, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunţat în dosarul finanţării clubului de fotbal Politehnica Timişoara. Ioan Cojocari fusese condamnat deja în vara lui 2018 la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de abuz în serviciu. Curtea de Apel a decis pedepse similare și pentru fostul primar Gheorghe Ciuhandu, Violeta Mihalache și Smaranda Haracicu. Cei patru trebuie să plătească în solidar și prejudiciul.

Dosarul a fost trimis în judecată în primăvara lui 2017 și viza finanțarea lui Poli Timișoara, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu. Procurorii DNA au susținut că au fost încălcate normele care reglementau posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul local în contul clubului de fotbal, în perioada 2008-2011. În fiecare an, clubul patronat de Marian Iancu a primit câte 9 milioane de lei.

Chiar înainte de Crăciun, în 20 decembrie 2019, Ioan Cojocari a înregistrat la Curtea de Apel o cale extraordinară de atac. Practic, fostul secretar al PMT solicita anularea sentinței definitive din dosarul său, în cazul Poli. Instanța a avut însă nevoie de un singur termen pentru a încheia speța.

Luni, 27 ianuarie, judecătorii au respins contestația în anulare. „În baza art. 431 C.p.p. respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată contestatorul Cojocari Ioan împotriva deciziei penale nr. 1137/A/14.11.2019 a Curţii de Apel Timişoara pronunţată în dosarul nr. 2842/30/2016. Definitivă”, sună, pe scurt, sentința instanței. Cojocari trebuie să plăteasă și 100 de lei cheltuieli judiciare.

Între timp, în 30 decembrie 2019, Ioan Cojocari a fost trimis în judecată în alt dosar instrumentat de DNA. Este vorba despre cel legat de vânzarea, pe Legea 112, a mai multor locuințe din Timișoara.