Învierea, la Catedrala Mitropolitană. Cu măști, jandarmi și un pic de distanțare / FOTO

După un an de restricții, Lumina s-a putut lua, în 2021, de la biserică. Mulți timișoreni au mers la Înviere la Catedrala Mitropolitană și au asistat la slujbă sub supravegherea forțelor de ordine.

Catedrala Mitropolitană

În 2020, când România era în stare de urgență, oamenii nu au putut merge la biserică, la slujba de Înviere. Au primit Lumina acasă, împărțită de voluntarii de la parohii. În 2021, de Paște, românii au umplut din nou lăcașele de cult. În condiții speciale însă, pentru că au fost de respectat unele reguli specifice.

La Timișoara, în fața Catedralei Mitropolitane, s-a adunat, din nou, o mare de oameni. Cu măști de protecție, credincioșii au păstrat mai mult sau mai puțin distanțarea fizică și au ascultat slujba oficiată de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului. Apoi, au primit Lumină și au plecat spre case.

Lumina Sfântă a fost adusă, și în acest an, în România, de la Ierusalim. La Timișoara, candela a ajuns sâmbătă seară pe Aeroportul Timișoara.

La Catedrala Mitropolitană a început, în prima zi de Paște, la ora 9, Sfânta Liturghie arhierească. La ora 17 are loc a doua Înviere, urmată de concertul corului Catedralei Mitropolitane. În a doua zi de Paște, la ora 8,30 începe Utrenia, la 10 – Sfânta Liturghie, iar la 17 – Vecernia.