Întrebări și răspunsuri despre vaccinarea anti-Covid. Broșură pentru medici, de la Ministerul Sănătății

Cele mai frecvente întrebări ale medicilor cu privire la vaccinare primesc răspunsuri într-o broșură lansată de Ministerul Sănătății. Sunt abordate teme precum eficiența vaccinului, siguranța vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer și contraindicațiile.

Broșura include răspunsuri la peste 30 de întrebări primite din partea medicilor. Aceștia au vrut să știe mai multe lucruri despre eficiența vaccinului, siguranța vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer , dar și despre posibilele contraindicații.

„Medicii de familie și medicii curanți sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reușită. Ei sunt cei mai aproape de pacienți și îi pot ajuta să ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la această broșură confirmă că vaccinarea este sigură, eficientă și este calea prin care împreună putem să oprim pandemia. Materialul medical este redactat în colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății. Credem că va fi un sprijin pentru medici”, spune dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Broșura va fi trimisă către medicii de familie și poate fi descărcată pe pagina web a Ministerului Sănătății. La conceperea ei au contribuit Comisia de alergologie și imunologie clinică, Comisia de oncologie, Comisia de hematologie, Comisia de endocrinologie, Comisia de cardiologie și Comisia de dermatovenerologie ale Ministerului Sănătății.