Intrarea în Bulgaria, permisă numai cu test PCR negativ

bulgaria

Bulgaria modifică, din 29 ianuarie, condițiile de intrare în contextul pandemiei. Accesul nu mai este permis decât cu un test PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Măsura va fi în vigoare mai multe luni.

Toate persoanele care călătoresc în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care vin, pot intra pcu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Documentul trebuie să conțină numele și prenumele persoanei testate, conform documentului de identitate, datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data și metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine (PCR), precum și rezultatul negativ.

Sunt exceptate persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri; șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Noile măsuri intră în vigoare începând cu 29 ianuarie și se aplică până în 30 aprilie. Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. (sursa foto: https://emerging-europe.com)