Inteligența artificială în banking: rolul Dreptului

A 13-a ediție a Conferinței de drept bancar de la Timișoara, cu tema „Inteligența artificială în banking: rolul Dreptului”, se va desfășura vineri, 28 martie, la Banca Națională a României – Sucursala Timișoara.
Conferința face parte din ciclul „Colocviile juridice ale Băncii Naționale a României” și este organizată de Facultatea de Drept a UVT, în colaborare cu Banca Națională a României – Direcția Juridică.
Participă profesori de la facultăți de drept, precum și reputați specialiști care își desfășoară activitatea în Banca Națională a României, instituții de credit și societăți de avocatură.
Conferința își propune să discute influența inteligenței artificiale asupra sistemului bancar și a activității bancare. Noua etapă de dezvoltare a sectorului financiar-bancar depășește, pe de o parte, adaptarea activității bancare tradiționale la mediul online și, pe de altă parte, utilizarea de platforme și procese automatizate. În prezent, dezvoltarea sectorială se bazează pe avansul tehnologic asigurat de inteligența artificială, văzută ca fenomen disruptiv, capabil să transforme radical gestionarea riscurilor și relația cu clienții, creând noi externalități pozitive și negative la nivelul pieței.
Conferința se va desfășura vineri, 28 martie, la Sucursala Regională Timișoara a BNR (Bd. Ion C. Brătianu nr. 1), în intervalul orar 9-16. Vor vorbi Alexandru Păunescu (directorul al Direcției Juridice BNR), Lucian Bercea (decan al Facultății de Drept din UVT), Lucian Bondoc (Managing Partner, Bondoc și Asociații), Mihai Rotaru (director al Direcției Juridice Banca Transilvania), Daniel Nicolaescu (director al Direcției Juridice și de Guvernanță Corporativă Raiffeisen Bank), Alina Radu (avocat partener Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), Gabriela Anton (avocat partener, Țuca Zbârcea & Asociații), Radu Rizoiu (Facultatea de Drept, Universitatea din București), Cristina Reichmann (avocat partener, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang), Dragoș Mihail Mănescu (prodecan, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice), Adelina Elena Bădescu (director adjunct, Direcția Juridică, Salt Bank), Ioan Șumandea-Simionescu (cercetător, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, director al Direcției Guvernanță Corporativă Sustenabilă și Piețe Financiare, Banca Transilvania),
Conferința va fi transmisă live pe platforma www.juridice.ro. Cei interesați să participe se pot înscrie AICI.