Institutul Oncologic, peste 1,1 miliarde de lei din PNRR. Va fi pe Calea Torontalului

institutul oncologic

Contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara a fost semnat, joi, la Timișoara, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Banii, în jur de 197 milioane de euro, vin din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara eeste finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. O parte a clădirii din Calea Torontalului va fi demolată, urmând să fie ridicat un corp nou. Contractul de aproximativ 197 milioane de euro a fost semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Florentina Radu.
 Au fost semnate, de asemenea, și contractele pentru Spitalul Municipal din Lugoj și maternitatea din Arad.

„Aici avem o oportunitate pentru Banat și cred că există toată nevoia și, pe de altă parte, toate resursele. Nu numai de natură materială, ci și de natura resurselor umane înalt calificate care să poată să facă aceste trei obiective de investiție să se concretizeze (…) Nu sunt doar niște foi de hârtie, în spatele lor sunt și sumele integrale pentru finanțarea acestor trei obiective, care nu sunt mici, 2,5 miliarde de lei. Jumătate la Institutul Oncologic din Timișoara și jumătate la celelalte două (…) Nu am dorința să rămân până la finalizarea acestor obiective, care sigur va dura câțiva ani, dar aș vrea să fiu sigur că aceste proiecte au început”, a spus Alexandru Rafila.

De licitații se va ocupa DSP

Direcția de Sănătate Publică va organiza licitațiile pentru găsirea proiectantului și a constructorului. Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amenajat în Calea Torontalului și va acoperi zona de vest a țării.

Noul spital va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare, bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular și afereză celule stem. Vor exista, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice, spații de studiu și cercetare.

Institutul de Oncologie de la Timișoara va costa 1,15 miliarde de lei, cu TVA.

About Post Author