Institutul Oncologic din Calea Torontalului are studiu de fezabilitate

Institutul Oncologic

Viitorul institut oncologic de la Timișoara are, în sfârșit, studiu de fezabilitate. E un prim pas concret, după care ar trebui să urmeze proiectarea și execuția acestei mult așteptate investiții.

„Comisia de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș a recepționat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții «Institutul Regional de Oncologie Timișoara», Calea Torontalului. Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de proiectare și execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică”, a anunțat DSP Timiș.

Variantă aleasă a fost cea de consolidare și remodelare a clădirii existente, incluzând și o extindere a acesteia. Spitalul va avea 384 paturi pentru spitalizare continuă, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă și 10 paturi in cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem. În total, este vorba despre 524 paturi.

Documentația a costat 1,18 milioane de lei

Ruina de pe Calea Torontalului aparține Ministerului Sănătății, prin DSP. În vara lui 2015, MS anunța că pentru construirea și dotarea viitorului institut oncologic este nevoie de aproximativ 511 milioane de lei. Estimarea era făcută în urmalor studii de prefezabilitate și fezabilitate, realizate în 2012 și depășite din punct de vedere tehnic.

În ianuarie 2020, DSP Timiș a lansat o nouă Licitația pentru „servicii de actualizare expertiză tehnică (inclusiv studiu topografic și studiu geotehnic), a serviciilor de actualizare a temei de proiectare și de actualizare/elaborare a studiului de fezabilitate” a fost lansată de DSP Timiș în ianuarie 2020. În aprilie 2021, DSP Timiș a semnat contractul cu Popp & Asociații – Project & Consulting -Square Bau – ABC Development Aviation – AC Rad Medical Consult & Service – Capabil. Prețul a fost de 1,18 milioane de lei, cu TVA, iar în 6 mai a fost dat ordinul de începere.