Inspectorul Pădurii e online. Puteți afla orice despre transporturile de lemne

Inspectorul Pădurii

Noua versiune a aplicaţiei Inspectorul Pădurii este disponibilă de miercuri seară. Oricine va putea avea acces la informaţii privind avizele de transport şi actele de punere în valoarea a materialului lemnos.

„Aplicaţia Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetăţean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 şi poate afla detalii despre transporturile de material lemnos”, a transmis Ministerul Mediului. Aplicaţia va putea fi accesată aici de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser.

Echipa de dezvoltare de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a creat şi două versiuni dedicate terminalelor cu Android şi iOS. Ambele versiuni au fost încărcate pe platformele dedicate (Google Play şi AppStore) şi vor fi disponibile pentru descărcare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de securitate ale platformelor.

Ce informații se pot obține

Publicul va avea acces la informaţii privind avizele de transport. Pot fi făcute căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport. „În situaţia în care un utilizator public doreşte să afle anumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informaţii vor fi puse la dispoziţia solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informaţiile de interes public, la adresa de e-mail şi vor fi comunicate în termen de maxim 10 zile de la solicitare”, a precizat Ministerul Mediului.

Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore. Vor fi afişate pe hartă toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV şi asupra numărului APV. (sursa foto: www.alba24.ro)