Infocentrul Turistic al Primăriei Timișoara rescrie istoria. Biserica Millenium e… catedrală ortodoxă

Vizitați Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2021, dar nu vă luați după „ofertele” de la Infocentrul Turistic al primăriei. Decât, eventual, dacă angajații acestuia fac un curs rapid de istorie și civilizația locală. Și reușesc să recunoască, din prima, clădiri simbol ale orașului.

„Timișoara parcuri. Cu catedrala ortodoxă în spate. Vizitați Timișoara” – este traducerea cam din topor, dacă vreți, a textului alăturat, miercuri seară, unei fotografii postate pe pagina oficială de Facebook de la Infocentrul Turistic al PMT. Postările sunt făcute în limba engleză, ceea ce, de fapt, nu e rău, fiindcă, din postura de viitoare capitală europeană a culturii, vrei să atragi cât mai mulți străini.

Greu cu… catedralele la Infocentru

Fotografia frumoasă, intenția lăudabilă, rezultatul… penibil! Nu de alta, dar autorul fotografiei a surprins, într-o seară friguroasă de ianuarie, nici mai mult, nici mai puțin decât Biserica Millenium, din Piața Romanilor. Vorbim despre cel mai mare lăcaș de cult romano-catolic din Timișoara și una dintre cele mai frumoase biserici din oraș. Iluminată artistic cu adevărat frumos, Biserica Millenium este unul dintre reperele Fabricului și „personaj” principal în sute de fotografii postate pe rețelele de socializare.

După ce eroarea a fost sesizată de mai mulți oameni, postarea a… dispărut cu totul de pe pagina Visit Timișoara. Putem să înțelegem că se fac erori, însă la un astfel de nivel, pretențiile ar trebui să fie altele. Or, dacă nici măcar angajații PMT nu știu ce au în oraș și ce ar putea să le recomande vizitatorilor, ce așteptări putem avea? Cum atrageți turiștii? Cu informații după ureche și postări infantile? E chiar atât de greu să puneți mâna pe o carte de istorie sau măcar să întrebați pe cineva care știe ceva mai multe decât voi? Sau, cel mai simplu, să fiți atenți ce scrieți?

Infocentrul Turistic este condus de anul trecut de Daniela Petrișor, fostă Știr. În primăvară, ea a promovat un concurs pentru consilier debutant, clasa I, la Biroul Transport și Siguranța Circulației. Tânăra s-a înscris la acest concurs din postura de coordonator al Infocentrului Turistic al PMT, funcție în care fusese numită cu doar câteva săptămâni înainte. A fost singura din cei șase candidați care a trecut de proba scrisă și a fost admisă la interviu.

About Post Author