Începe o nouă „rundă” de dezinsecție la Timișoara. Până la sfârșitul lunii

dezinsecție

Primăria Timișoara anunță că marți, 18 august, vor fi reluate operațiunile de dezinsecție și deratizare în oraș. Timp de două săptămâni, spune municipalitatea, se va stropi intensiv.

Dezinsecția și deratizarea se desfășoară în intervalul 18 – 31 august. Se folosesc următoarele substanțe: Cymina Plus, cu substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Vectobac WG, cu substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor, și Agrorat Pellet, cu substanţa activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodendicide), respectiv tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Dezinsecția la nivelul solului se face între orele 21 și 5, atunci când circulaţia este redusă si insectele sunt active. Crescătorii de albine sunt rugaţi să scoată stupii de albine în afara ariei de stroipire. „În caz contrar, Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății. Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora”, transmite viceprimarul Dan Diaconu.

În cazul în care vremea va fi proastă, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.

About Post Author