23 octombrie 2020

Începe dezinsecția aeriană. Avertizare din partea PMT pentru crescătorii de albine

dezinsecție

Fiindcă dezinsecția la sol nu este de ajuns, la Timișoara începe de joi, 13 iunie, și dezinsecția aeriană. Crescătorii de albine sunt rugați să mute stupii, ca să nu aibă surprize neplăcute.

Dezinsecția la sol a început în urmă cu trei zile, întârzierea fiind cauzată de ploile căzute în ultimele săptămâni. Timișorenii erau oricum deja exasperați de invazia de țânțari și căpușe, care le dădeau bătăi de cap la orice ieșire în oraș. Acum, PMT anunță că se face și dezinsecție aeriană. „Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa K’Othrine Profi EC 250, substanţa activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii”, transmit reprezentanții PMT.

Timișorenii sunt sfătuiți, pe de altă parte, să facă rapid curățenie în gospodării și să contracteze, la rândul lor, servicii de dezinsecție. Totul,„pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată”. Locuitorilor orașului de pe Bega li se reamintește că, dacă nu iau astfel de măsuri, riscă amenzi care pot ajunge la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv 2.500 lei, pentru cele juridice.

Coral Impex SRL, din Ploiești, a încheiat în aprilie 2019 un contract de patru ani cu PMT. Acesta prevede șapte stropiri pe an, iar suma pe care o plătește municipalitatea este de 18,4 milioane de lei, cu TVA, pe toată durata contractului. Anterior, PMT nu a avut, vreme de aproape 5 ani, contract de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. S-au făcut operațiuni numai în regim de urgență și forță majoră. (sursa foto: www.ziarulderoman.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: