Începe autorecenzarea. Platforma creată special nu funcționa luni dimineață

buget participativ

sursa foto: E-Governance Academy

Luni, 14 martie, începe autorecenzarea. Este prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021). Platforma specială creată nu este funcțională.

Autorecenzarea presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, se poate autorecenza în doi pași:

  • persoana accesează platforma de recenzare și completează formularul de pre- înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte
  • persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ

La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare”, chestionarul fiind transmis în baza de date a recensământului.

Platforma de înregistrare nu funcționa luni dimineață

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora „00:00” din ziu de 1 decembrie 2021. „Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.). Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor”, transmite Institutul Național de Statistică.

RPL2021 este primul organizat integral în format digital. El se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. La ora redactării acestei știri, platforma dedicată nu era funcțională.

About Post Author