23 ianuarie 2021

Încep înscrierile în programul de vize de imigrare în SUA, pe criterii de diversitate

vize

Înscrierile în programul de vize al SUA, DV-2022, se desfășoară în perioada 7 octombrie – 10 noiembrie. Se fac exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Cererile de înscriere pentru Programul DV-2022 se pot trimite de miercuri, 7 octombrie, ora 19 (ora României), până marți, 10 noiembrie, ora 19 (ora României). Acestea trebuie trimise aici.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili. În cerere trebuie incluse datele aferente unui pașaport valabil, cu excepția situației în care nu este posibil să obțină pașaportul și se încadrează într-una dintre cele trei excepții enumerate în instrucțiunile Programului DV-2022. Participanții trebuie să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile Programului DV-2022.

„Este foarte important ca participanții să păstreze numărul unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2022. Cererile de înscriere vor genera o pagină de confirmare, care conține numele solicitantului și un număr unic de confirmare, pe care solicitantul trebuie să o tipărească. Pagina de confirmare va furniza informațiile pe care participantul trebuie să le utilizeze pentru a verifica electronic statusul cererii sale de înscriere prin opțiunea «Verificare status cerere de înscriere» (Entrant Status Check) de la adresa: dvprogram.state.gov”, precizează, într-un comunicat, ambasada SUA la București.

Din 8 mai 2021, toți participanții din Programul DV-2022, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic statusul cererii lor de înscriere prin opțiunea Entrant Status Check. Tot prin intermediul acesteia, Departamentul de Stat va confirma programarea la interviul pentru acordarea vizei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: