Incendiul din Colectiv: Filmul ținut secret patru ani, care arată haosul din intervenția salvatorilor

colectiv

Aproape 21 de minute de groază. O filmare ținută secretă timp de aproape patru ani arată haosul instalat printre salvatorii care au ajuns primii la incendiul de la Colectiv a fost făcută publică de libertatea.ro. Raed Arafat, șeful DSU, susține că nu a văzut niciodată imaginile.

Se împlinesc, peste câteva zile, patru ani de la tragedia de la Colectiv. Ancheta bate pasul pe loc, condamnări nu sunt, dar 64 de oameni și-au pierdut atunci viața. Alte câteva sute trăiesc, din 30 octombrie 2015, un coșmar. Jurnaliștii de la Libertatea au făcut public joi dimineață un film care arată dimensiunea haosului în care s-a desfășurat intervenția de la fața locului.

Filmul realizat de un subofițer ISU nu a ajuns niciodată la procurori și a fost făcut public abia acum. Imaginile sunt cutremurătoare și spun povestea primelor aproape 21 de minute în care salvatorii păreau că nu știu ce să facă. Se vede că trupurile victimelor erau puse de-a valma, vii și morți laolaltă, fără ca nimeni să nu le verifice nici măcar pulsul. Un fost șef din ISU este surprins în timp ce, într-o ieșire nervoasă, înjură morții.

„Acum, apropo de toate audierile de la Parchet și de apropierea a 4 ani de la eveniment, am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul”, a explicat, pentru EuropaFM, ofițerul de pompieri care a oferit imaginile. Într-o intervenție la același post de radio, Cătălin Tolontan a declarat că Raed Arafat ar fi primit înregistrările pe un CD. Șeful DSU neagă însă informația.

About Post Author