Încă un focar de pestă porcină la o fermă Smithfield. 42.000 de porci vor fi omorâți

pestă porcină

foto: Arhivă

42.000 de porci vor fi sacrificați, în zilele următoare, la o fermă Smithfield din Pădureni. Aici a fost confirmat un focar de pestă porcină, al doilea la o unitate din Timiș a aceluiași producător.

În urmă cu o lună, la ferma Smithfield din Parța a fost confirmată, prin analize de laborator, pesta porcină africană. Au fost neutralizate cele 39.000 de animale și s-a încercat protejarea altor două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci, aflate la câțiva kilometri distanță.

Luni a fost însă confirmată pesta porcină și la ferma Smithfield din Pădureni. După-amiază s-a întrunit Comitetul Local de Combatere a Bolilor Timiş, fiind luată decizia uciderii imediate a celor 42.000 de suine din ferma afectată şi neutralizarea prin incinerare şi îngropare. Porcii morți de boală vor fi incinerați și îngropați, iar cei omorâți vor fi îngropați.

„Este esențial ca boala să nu se răspândească. Vor fi instituite filtre de poliție pe toate drumurile din zonă și se recomandă evitarea utilizării drumurilor agricole”, a transmis subprefectul Sorin Ionescu. Au fost stabilite zone circulare de protecție de 3 km, în Pădureni, respectiv de supraveghere de 3 – 10 km, în Parța, Șag, Liebling, Conacul Iosif, Jebel, Obad, Ciacova, Petroman și Peciu Nou.

About Post Author