Încă un deces la un pacient infectat cu noul coronavirus, la Timișoara. Sunt 85 în țară

coronavirus

Încă trei decese la pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. S-a ajuns astfel la 85. Unul dintre decesele anunțate acum s-a înregistat la Timișoara, la un pacient internat inițial la Spitalul Militar, cu primul test de coronavirus negativ.

Grupul de Comunicare Stategică anunță primele trei decese din luna aprilie. Este vorba despre trei pacienți, două femei în București și un bărbat la Timișoara. Iată cazurile:

  • o femeie, 54 ani, din București. A decedat la 45 de minute după prezentare în UPU- SUU București, prezentare în 29 martie. Confirmată cu Covid-19 în 30 martie. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 3-10 martie, în Secția de Medicină Internă, și în perioada 10-26 martie, în Secția de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă.
  • un bărbat, 85 ani, județul Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în 23 martie, primul test negativ pentru Covid19 (25 martie). În noaptea de 26/27 martie, starea se deteriorează, este transferat în ATI, se recoltează aspirat traheo-bronșic, rezultat pozitiv 27 martie. Transferat în ATI la „Victor Babeș” Timișoara în 27 martie. Dată deces: 31 martie. Boli cronice asociate: diabet zaharat, hipertensiune arterială, fibrilație atrială paroxistică, insuficiență renală cronică, Alzheimer.
  • o femeie, 63 ani, București. Internată în ATI la INBI Balș din 23 martie, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv Covid-19 în 24 martie. Persoană dializată (contact cu caz confirmat Covid-19 la centrul privat de dializă). Dată deces: 1 aprilie. Boli cronice asociate: cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, boală renală cronică, hipotiroidism.

About Post Author