Încă o licitație pentru stadionul Știința. De peste 10 milioane de euro

stadionul știința

foto: ASU Politehnica

Modernizarea Bazei Sportive nr. 1 – Știința, a Politehnicii, se naște extrem de greu. O licitație începută anul trecut a fost anulată în primăvară, iar acum este lansată alta. Pentru o sumă mai mare.

Anul trecut, Universitatea Politehnica lansa, în SEAP, o licitație pentru „extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1”. Suma maximă oferită era de 44,2 milioane de lei, cu TVA, cu un termen de execuție de 36 de luni. Au fost depuse trei oferte până la data limită, care era în luna iulie. Licitația a fost însă anulată în martie 2022, pe motiv că ofertele erau fie neconforme, fie inacceptabile.

UPT încearcă din nou să pornească accest șantier, finanțat din venituri proprii și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației.

A fost lansată altă licitație, de această dată cu o suma maximă de 52,7 milioane de lei, ofertele fiind așteptate până în 23 noiembrie.

La finalul lucrărilor de la Stadionul Știința, noua construcție va avea inclusiv două terenuri de sport pe acoperiș. Vor fi amenajate vestiare, sală de fitness, gradene pentru spectatori și grupuri sanitare. „Parţial sub gradene, la parter, etajul 1 şi etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scria în hotărârea de guvern prin care au fost reaprobați indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.

About Post Author