Încă o încercare pentru Bastionul Theresia. Cum vei putea ține un eveniment în Centrul Multifuncțional

phoenix

foto: Arhivă

Condițiile de organizare și desfășurare a evenimentelor la Centrul Multifuncțional Bastion vor fi supuse la vot în viitorul plen al CJ Timiș. Sunt peste 300 mp, care vor putea fi primiți chiar și gratuit, în anumite condiții. Vor fi acceptat maximum două evenimente de la același organizator, pe durata unui an.

Centrul Multifuncțional Bastion, aflat în Bastionul Theresia, este în proprietatea CJ Timiș și are o suprafață de 330.5 mp. Scopul său este „de a contribui la dezvoltarea Complexului Bastion Theresia drept un punct de reper important în ceea ce privește turismul cultural, muzeal, menit să anime și să revitalizeze acest sit urban, asigurându-se și conservarea monumentului istoric, care este de o valoare majoră pentru regiunea de vest”.

Spațiul, unul generos, trebuie utilizat la maximum, dacă se vrea ca, într-adevăr, Bastionul Theresia să devină un loc animat, în care să se întâmple lucruri atractive pentru public. CJ a creionat un regulament care mai trebuie votat și de consilieri.

În Centrul Multifuncțional vor putea fi organizate evenimente din arii tematice precum arte vizuale (film, pictură, sculptură, arte decorative, foto/video, multimedia etc.); artele spectacolului (teatru, dans, muzică etc.); patrimoniu cultural și turism (tradiții, obiceiuri, muzică și dans popular, meșteșuguri tradiționale, artă culinară tradițională etc.); educație și mediere culturală (manifestată prin activități de tip expozițional, festival, lansare de carte, conferințe etc.); întâlniri, conferințe, târguri.

Reguli de folosință

Spațiul „poate fi dat în folosință cu titlu gratuit, pe termen limitat către instituțiile publice aflate în subordinea CJ Timiș sau către instituții de utilitate publică, în baza încheierii unui protocol de colaborare sau poate fi dat în folosință în baza încheierii unui contract de utilizare temporară a spațiului pentru evenimentele care generează venituri”. Tot gratis vor primi spațiul și cei care vor organiza evenimente la care CJ este partener.

CJ Timiș va lansa un apel de selecție pentru evenimentele care vor fi organizate în Centrul Multifuncțional Bastion. „Pentru asigurarea unui calendar diversificat al activităților se admite organizarea a maximum două evenimente pe an de la același solicitant. Evenimentele se organizează pentru o perioadă medie de 10 zile calendaristice, fără a depăși 2 săptămâni (14 zile calendaristice)”, scrie în referatul proiectului.

Cum și dacă va fi revigorată activitatea din Bastionul Thersesia, după aprobarea acestui regulament, urmează să vedem. Ce e sigur este că acest spațiu ultracentral și foarte generos n-a reușit, până acum, să-și formeze un public constant, care să-i confere viață.

About Post Author