Încă o contestație pe drumul de mare viteză Filiași – Lugoj. CNAIR nu a semnat niciun contract până acum

cnair

sursa foto: Unsplash / Sven Mieke

Firma DP Consult a depus contestație, în ultima zi a termenului legal, pentru licitația organizată de CNAIR pe lotul 4 al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Societatea a câștigat procedura pentru lotul 1.

La aproape un an de la lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru cele patru loturi ale traseului Filiași – Lugoj, CNAIR nu a semnat niciun contract. La finele lui februarie, CNAIR a anunțat câștigătorul pentru Lotul 2 după reevaluare, Egis, respectiv proiectantul pentru Lotul 4, Inpro Muhendislik Mușavirlik Anonim Șirketi. Studiile de fezabilitate vor stabili că pe ruta Filiași – Lugoj va avea regim de drum expres sau de autostradă.

Pentru Lotul 4, DP Consult, firma lui Mircea Pop, fost director general al CNAIR, a înregistrat vineri, 10 martie, o contestație la CNSC. Compania este lider de asociere la licitațiile pentru loturile 2 și 4.

Patru loturi, în loc de unul

Prima procedură pentru proiectarea completă a drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost lansată la 1 iunie 2021, în mandatul ministrului Cătălin Drulă. SF-ul + proiectul tehnic aveau o durată de 43 de luni. Egis a câștigat licitația, dar, după numirea lui Sorin Grindeanu în funcția de ministru al Transporturilor, CNAIR a anulat procedura. Au fost lansate apoi licitații pentru patru secțiuni. În acest moment, la un an de când a anulat procedura câștigată de Egis, CNAIR nu are niciun contract semnat pentru vreunul din cele patru loturi.

Lotul 1: Filiași – Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni
Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), 26 de luni
Lotul 3: Domașnea – Caransebeș (45 km), 22 de luni
Lotul 4: Caransebeș – Lugoj (50 km), 18 luni

About Post Author