Încă o companie de top și-a închiriat spații în UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, încă în construcție

ubc 0

Compania Endava a închiriat peste 2.100 mp în UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, aflată în construcție la Timișoara. Cu 27 de etaje și 155 metri înălțime, ea va fi finalizată în 2020.

UBC 0 va avea o suprafață construită de 74.000 mp, 155 de metri şi 27 de etaje. Clădirea este construită în conformitate cu standardele internaționale de sustenabilitate pentru clădiri verzi. Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 mp închiriabili. Suprafeţe generoase pe fiecare nivel, fără coloane interioare, cu grad sporit de lumină naturală, datorat fațadei integral din sticlă, şi tehnologii ultramoderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic – iată doar câteva dintre caracteristicile noii clădiri. Ea va fi terminată, spun dezvoltatorii imobilitari, în ultima parte a anului 2020.

Companiile încep să închirieze deja spații în această clădire. Acum este rândul Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, să facă acest lucru. Endava a inaugurat, zilele acestea, un nou centru de dezvoltare software, în UBC 3. Sediul este însă unul temporar, compania semnând un parteneriat privind închirierea a peste 2.100 mp în UBC 0. Endava este prezentă în Timișoara din 2018, iar centrul de dezvoltare are peste 100 de angajați.

Iulius Town, dezvoltat de companiile Iulius și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, Iulius Town are, în prezent, trei clădiri business în operare (UBC 1, UBC 2 și UBC 3 – 50.000 mp în total) și una în dezvoltare, UBC 0.