23 ianuarie 2021

În tandem. Nicolae Robu și Alin Nica, validați de conducerea PNL

PNL

Nicolae Robu este candidatul PNL pentru Primăria Timișoara. Candidatura acestuia a fost validată, luni, de Biroul Permanent Național al partidului. O decizie similară a fost luată și în cazul lui Alin Nica, pentru șefia CJ Timiș.

„Am validat candidatura unor primari cu rezultate deosebite de municipii reședință de județ, cum ar fi candidatura domnului primar Nelu Popa de la Reșița sau candidatura domnului Nicolae Robu la Timișoara”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, la finalul ședinței BPN. În aceeași ședință a fost validată și candidatura lui Alin Nica la președinția CJ Timiș, respectiv a lui Romeo Dunca, la președinția CJ Caraș-Severin.

Robu și Nica, multă vreme pe poziții diametral opuse în partid, trebuie să colaboreze pentru a aduce PNL un scor cât mai mare la alegerile locale. Nicolae Robu vrea al treilea mandat la Primăria Timișoara, în timp ce Alin Nica, primar de multă vreme la Dudeștii Noi, încearcă să aducă liberalilor postul de președinte al consiliului județean.

Candidatura lui Robu a fost pusă sub semnul întrebării de contestatarii acestuia. Asta, în condițiile în care primarul Timișoarei a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în dosarul legat de vânzarea ilegală a peste 200 de locuințe, în baza Legii 112. Potrivit articolului 10 din criteriile de integritate ale PNL, e obligatoriu ca împotriva unui candidat „să nu fi început urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă”. Ludovic Orban a spus însă clar că Robu va pierde susținerea de PNL doar în cazul în care acesta va fi condamnat în primă instanță. Primarul Timișoarei a afirmat că oricum dosarul este încă în camera preliminară, deci nu are nici măcar termen de judecată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: