În România se caută mai ales angajați cu puțină experiență

experiență

sursa foto: Unsplash / John Schnobrich

Angajatorii români caută în principal candidați pentru joburi cu experiență redusă sau chiar fără experiență, arată raportul anual Review & Trends, realizat de eJobs. Sub 9% din joburi au fost pentru candidații cu minimum cinci ani de experiență.

Conform studiului ajuns la ediția a opta, 39,6% din joburile postate anul trecut au vizat candidații entry-level, respectiv pe cei care au între 0 și 2 ani de experiență. 28,4% au căutat candidați cu un nivel mediu de experiență (2 – 5 ani) și 21% acceptau inclusiv candidați fără niciun fel de experiență. Doar 8,4% dintre joburi s-au adresat seniorilor, adică acelor candidați care au cel puțin 5 ani de experiență, și 2,6% managerilor. Procentele sunt raportate la un număr total de 370.000 de joburi postate pe tot parcursul anului trecut.

„Procentele mai mici aferente pozițiilor de seniori și manageri se explică și prin faptul că 2023 a fost un an în care am văzut mai puține mișcări de carieră pe aceste două nivele profesionale. Managerii și specialiștii au fost mai puțin predispuși să își schimbe joburile, au fost mai stabili decât în alți an. Prin urmare, s-au eliberat mai puține poziții de acest tip”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Care este salariul cerut

Candidații cu un nivel scăzut de experiență au fost nu doar cei mai căutați, ci și cei care au aplicat cel mai mult. Astfel, mai mult de jumătate din cele 11 milioane de căutările de slujbe din 2023 au mers către joburile entry-level. În plus, pentru al patrulea an consecutiv, categoria 18-24 de ani rămâne a doua cea mai activă grupă de vârstă, la distanță mică de primul loc, ocupat de candidații cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani.

O analiză a domeniilor în care au aplicat cel mai mult candidații fără experiență au fost cele din retail, call-center / BPO, servicii, IT / telecom, banking, turism, advertising / marketing / PR și industria alimentară. „Pentru mulți tineri, spre exemplu, sunt considerate «punți» de trecere spre alte domenii și locul în care pot deprinde un prim set de abilități profesionale”, mai spune specialistul în recrutare.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel național pentru cei din segmentul entry-level este de 3.400 de lei, însă așteptările salariale urcă până la 4.500 de lei.

About Post Author