În pedalare… spre amendă! Prins în timp ce arunca gunoaie de pe bicicletă

gunoaie

Un timișorean a fost amendat de polițiștii locali după ce a fost surprins pedalând către o groapă de gunoi ilegală. Sistemul de camere video al Poliției Locale pare să dea rezultate în lupta împotriva nesimțiților.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului continuă verificările pentru depistarea celor care aruncă gunoaie pe străzi. Sunt și patrule, dar sunt și imaginile surprinse pe camerele video din sistemul pe care îl deține Poliția Locală. Săptămâna a început prost pentru un timișorean care a fost prins, pe strada Ardealul, după ce aruncase deșeuri la o groapă ilegală. El transportase sacii pe bicicletă. El a fost amendat cu 1.000 de lei. Amenzi similare au primit și alte persoane abandonând deșeuri pe Intrarea Predeal, str. Zefirului, str. Bârzava, str. Snagov cu str. Hebe. „Reamintim că până la intrarea în vigoare a actelor normative aprobate la nivel local și central, conform cărora sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public vor fi mai mari, aceștia fiind și obligați să strângă resturile depozitate, se aplică actualele prevederi legislative”, transmit polițiștii locali.

Legea 188/2019 privind regimul deșeurilor prevede amenzi usturătoare pentru cei care aruncă deșeuri în locuri neamenajate. Acestea sunt cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoane juridice. Actul normativ urmează să intre în vigoare.

About Post Author