In memoriam Christo Jivkov. Proiecție specială la Cinema Victoria

Actorul Christo Jivkov, cunoscut mai ales pentru rolul Apostolului Ioan din filmul „The Passion of the Christ” (regizat de Mel Gibson), a murit după o luptă lungă cu un cancer agresiv. El va fi rememorat la Timișoara, printr-o proiecție specială a unei pelicule realizate în 2009 și filmată în capitala Banatului.

Filmul La Soluzione Migliore / E mai bine așa, regizat de Luca Mazzieri și produs de Lezard Films și Petru Dorobanțu (Timișoara), este o dramă care aduce în prim-plan povestea complicată a unui medic psihiatru italo-român, interpretat de Christo Jivkov.

Coproducția italo-romană, filmată în mare măsură în Timișoara, a adus împreună pe ecran nume cunoscute: Enrico Lo Verso, Christo Jivkov Dorotheea Petre sau Alexandru Repan. Din distribuția filmului face parte și Ovidiu Mihăiță, de la Teatrul Auăleu, care debuta atunci în cinema. Din echipa filmului au făcut parte și numeroși profesioniști din industria audiovizuală locală, iar la coloana sonoră a contribuit substanțial Daniel Dorobanțu.

Timișoara însăși este un personaj al poveștii, servind nu doar ca un simplu decor, ci ca o metaforă pentru dualitatea lumilor în care se află personajele. Spectatorii vor recunoaște locuri precum Piața Victoriei, Piața Unirii, fostul Restaurant Flora, vaporașul Pelicanul, Parcul Regina Maria sau Biserica Piaristă.

Va fi prezentat în premieră în România

La Soluzione Migliore / E mai bine așa nu a rulat în cinematografele din România. A fost selecționat la o serie de festivaluri de nișă, precum Salento International Film Festival, Sofia International Film Festival sau Oaxaca Film Fest.

Producătorii timișoreni organizează această proiecție specială ca un omagiu adus memoriei actorului Christo Jivkov, interpretul rolului principal, care s-a stins prematur, cu un an în urmă. Aceasta va avea loc miercuri, 10 aprilie, de la ora 20, la Cinema Victoria, și va fi urmată de o discuție cu Ovidiu Mihăiță și o parte din echipa filmului.

Biletele se găsesc la casieria Cinema Victoria sau online, AICI.

About Post Author