18 ianuarie 2021

În câteva ore, Timișoara ar putea intra în scenariul roșu. Urmează, foarte probabil, noi restricții

rata de infectare

Timișoara avea, joi dimineață, un indice de infectare de 2,92 / 1.000 locuitori. E chestiune de ore până când se va trece de 3, așa că orașul va intra în scenariul roșu. Prefectul de Timiș face un apel la responsabilitate.

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în acestă dimineață indicele de infectare este de 2,92 / 1000 locuitori. După ce se va depăși acest indice de infectare voi convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri suplimentare (…) De luni urmează o săptămână de vacanță pentru copiii din grădinițe și elevii din ciclul gimnazial, acest fapt putând duce la creșterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale”, a transmis joi dimineață prefectul Liliana Oneț.

Potrivit acesteia, spitalele din Timiș care tratează pacienți COVID sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puține locuri. „Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii (…) Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! Renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, evitați zonele aglomerate, limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul”, mai spune Oneț.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: