În 14 septembrie încep concursurile pentru directori de școli

repatriați

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat miercuri că în 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România. El se va derula pe durata primului semestru din anul școlar viitor.

La începutul lunii ianuarie au expirat peste 4.200 de mandate de director și directori adjuncți. În luna august vor expira încă 5400 de mandate, inclusiv unele prelungite deja cu șase luni. Practic, la începutul toamnei ar trebui ocupate circa 9.700 de posturi de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ.

„În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România. În 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie, vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei şcoli. În perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, începând cu data de luni, 10 ianuarie, când începe semestrul doi al anului şcolar 2021/2022. Practic, întreg concursul pentru ocuparea posturilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2021-2022”, a declarat, miercuri, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Inițial, acesta anunțase că respectivele concursuri vor începe în 27 iulie. „Au fost o serie de argumente pro şi contra pe baza cărora Ministerul Educaţiei a înţeles e mai bine să demarăm concursul în 14 septembrie (…) Important este să avem în anul şcolar viitor directori în fiecare şcoală numiţi pe criterii de competenţe. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă. După asta, la partea de numire sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal”, a mai spus Cîmpeanu.