Iepurele din joben: Din 2022, Timișoara va avea un fel de Untold. La Cioca

untold

Protocol de colaborare cu Untold SRL, „în vederea realizării obiectivului de promovare a Municipiului Timișoara”. S-a votat luni, în plenul CL, fără ca aleșii locali să vadă proiectul, pe care l-a citit viceprimarul Dan Diaconu. 

În ședința extraordinară a CL de luni, consilierii locali au avut pe ordinea de zi suplimentară un proiect privind „aprobarea protocolului de colaborare între Municipiul Timișoara și Untold S.R.L. în vederea realizării obiectivului de promovare a Municipiului Timișoara”. Aleșii nu au văzut proiectul, care n-a fost, de altfel, publicat pe siteul PMT până la ora redactării acestui articol.

„De mult am fost în discuții cu ei să conceapă o formulă de festival și pentru Timișoara. Au vrut să aibă un «cârlig», deocamdată nu facem angajamentul de festival în detaliu, cu sume și așa mai departe. Dincolo de vorbele dintre noi, vor să aibă și un document oficial că noi ne angajăm să avem acest parteneriat. Pregătim un loc pentru evenimente de mare anvergură, pe scurt”, a spus primarul Timișoarei.

S-a discutat minute bune pe marginea subiectului, unii consilieri cerând detalii suplimentare, ca să știe măcar ce votează. Potrivit primarului, ar trebui găsit și amenajat un spațiu pentru un festival, care să fie închiriat ulterior celor de la Untold.

„Amenajăm, aici o scenă, dincolo alta, alei”

„Organizarea și derularea se fac în regim privat. Rolul nostru este să pregătim locația cu tot ce trebuie. O pregătim nu numai pentru festivalurile organizate de societatea Untold, ci acolo vom organiza ce vrem noi, însă rezervăm o perioadă de nu știu câte zile din an pentru pregătirea festivalului care face obiectul acestui protocol. Ca să nu facem noi de capul nostru amenajările, mergem pe studiul de prefezabilitate pe care îl pun la dispoziție gratuit cei de la Untold. Primim gratuit acest studiu și apoi ne pregătim să amenajăm, aici o scenă, dincolo alta, alei și tot ce trebuie”, a explicat primarul.

Cum va arăta festivalul nu se știe, dar cei de la Untold vor plăti chirie pentru terenul amenajat. Conceptul urmează să fie votat ulterior tot în plen. Proiectul a trecut, fiind aprobat numai după ce viceprimarul Dan Diaconu a citit aproape integral conținutul acestuia.

UPDATE: Proiectul a fost publicat pe siteul PMT, după terminarea plenului. Potrivit protocolului, viitorul festival va avea loc în „zona Aeroportului utilitar Cioca”. Ar mai trebui spus că terenul de la Cioca este, în cea mai mare parte, în proprietatea CJ Timiș, care nu este parte a acestui protocol.