Hoț de energie electrică, amendat cu 25.000 lei fiindcă avea și un detector de metale

hoț

Un bărbat din Timiș are dosar penal după ce a fost prins cu un racord ilegal la rețeaua electrică. El a fost și amendat cu 25.000 lei, dar pentru că avea un detector de metale.

În luna septembrie, polițiștii de la Postul de Poliție Mănăștiur au început cercetărilee în cazul unui bărbat de 34 de ani, suspectat că s-ar fi racordat ilegal la rețeaua electrică. La finele săptămânii trecute, polițiștii de la Secția 10 Poliție Rurală Făget și reprezentanți ai E-Distribuție Banat SA au făcut o percheziție la locuința din Mănăștiur a acestuia.

„În urma perchziției au fost descoperite un racord trifazat necontorizat care alimenta cu energie electrică imobilul respectiv; trei cutii cu alice din plumb, (1500buc) calibru 4,5mm/177ccl; un tub cartuș percutat; un dispozitiv de detecție a metalelor, pentru care nu există autorizație de deținere”, a transmis IPJ Timiș.

Bărbatul a fost amendat cu 25.000 lei fiindcă nu avea autorizație pentru detectorul de metale, dispozitivul fiind de altfel confiscat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, executarea sau folosirea de echipamente clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

About Post Author