Horă cu 150 de oameni, în Piața Victoriei. Ansamblul Banatul a avut poftă de joc

Ansamblul Banatul

foto: Facebook / CCAJT

Surpriză pentru cei care au trecut, duminică seară, prin Piața Operei. Ansamblul Banatul a pus la cale un flashmob… tradițional. În horă s-au prins vreo 150 de oameni.

„De când e lumea lume și Banatul fruncea, duminica e zi de joc! Așa că la lăsatul serii și-al secului, în prima duminică de după Rusalii, ne-a fost poftă și drag să dansăm și-am pornit jocul în Piața Operei. Aproape 150 de trecători, suprinși și încântați, s-au oprit din drumul lor să-i admire pe dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul, iar cei mai îndrăzneți și păcimași dintre ei, cu zecile, s-au pornit la horit! Decana de vârstă și de entuziasm a momentului a fost o admirabilă doamnă de 89 de ani împliniți, care s-a prins în joc chiar cu maestrul Nicolae Stănescu, unul dintre cei mai faimoși și valoroși coregrafi de dansuri populare din România”, au postat, pe Facebook, cei de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Evenimente de acest fel s-ar putea întâmpla oricând, promite CCAJT: „A fost grozav să dansăm împreună, așa că ne-om prinde din nou în horă, fiți pregătiți, cu sufletul, la orice oră. Pentru că împreună e mai bine și, pas cu pas, așezat și legănat, pornim într-o zi cea mai mare horă din Banat”.