Hidrobicicletă abandonată pe Bega. Prima „captură” a șalupei Poliției Locale

Hidrobicicletă

sursa foto: Poliția Locală Timișoara

Șalupa Poliției Locale Timișoara a revenit pe Bega, odată cu încălzirea vremii. Ambarcațiunea a stat pe mal în ultimii doi ani.

Din acest weekend, șalupa Poliției Locale Timișoara a revenit în patrulare pe Canalul Bega. Agenții vor monitoriza malurile, pentru a încerca să prevină situațiile conflictuale, pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri, dar și pentru a sesiza la timp copaci uscați, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulația sau distrugerile de mobilier urban.

Polițiștii locali au intervenit deja într-un caz care putea pune în pericol siguranța circulației. Ei au observat plutind în derivă, în zona turbinelor de la Uzina de Apă, o hidrobicicletă. „În urma verificărilor s-a stabilit că aceasta aparține unei societăți comerciale și a fost desfăcută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de persoane necunoscute, din zona Catedralei. Ea fost ulterior abandonată”, transmite PLT. Hidrobicicleta a fost predată proprietarului.

Poliția Locală Timișoara a cumpărat șalupa în 2017, însă ambarcațiunea nu a fost folosită în ultimii doi ani, din cauza reglementărilor legate de pandemie.