Heritage of Timișoara deschide, în premieră, Muzeul Mühle. La Casa cu Iederă

Mühle

Casa Mühle este, azi, doar o ruină arsă de soare și bătută de vânt. Cândva însă, era strălucitoare, iar cei care au locuit-o au dus faima Timișoarei până la marile curți ale Europei. Heritage of Timșoara spune, în această toamnă, povestea familiei Mühle și deschide un muzeu temporar dedicat fostului florar imperial.

Familia Mühle are o istorie extraordinară, dar prea puțin cunoscută. Memoria ei se păstrează azi la Timișoara, dar nu datorită lucrurilor minunate pe care le-au făcut vechii florari, cât mai ales din cauza unui eșec dureros al autorităților locale. Casa Mühle, de pe Bd. Mihai Viteazul, este acum o ruină care abia mai stă în picioare, deși ar fi trebuit să spună generațiilor viitoare povestea celui care, cândva, umplea Europa de trandafiri de la Timișoara.

Marii florari ai Timișoarei au lăsat în urma lor o moștenire importantă Ea nu este, din păcate, coagulată într-un singur spațiu în Timișoara, astfel încât povestea să fie accesibilă, pentru a fi citită și înțeleasă. Heritage of Timișoara vrea, în această toamnă, să repare, pe cât se poate, asta. A pus laolaltă informații, documente și obiecte care au aparținut sau au o legătură directă cu renumita familie de florari timișoreni.

„Colecția rezultată va putea fi vizitată în perioada 23 septembrie – 24 octombrie, la Muzeul Mühle, amenajat în interiorul frumoasei Case cu Iederă de pe malul Begăi. Vă invităm să parcurgeți alături de noi această poveste impresionantă”, sună mesajul celor de la HoT. Până în 23 septembrie, în fiecare miercuri, pe pagina Heritage of Timişoara, veți putea citi câte o poveste despre familia Mühle.

About Post Author