Hemoragie de personal la Spitalul CF Timișoara. Pleacă asistente și infirmiere

spital cf

Spital de linia a doua în pandemia de coronavirus, Spitalul CF Timișoara se confruntă cu o situație dificilă. În ultimele zile, 13 asistente și infirmiere și-au dat demisia.

Asistentele medicale și infirmierele care au demisionat au invocat diferite motive pentru această demisie. „În principiu este vorba despre 13 cadre, asistente și infirmiere. Fiecare a specificat motive mai mult sau mai puțin plauzibile. Din punct de vedere legal, este vorba despre o demisie, care este un act unilateral. Dincolo de acest aspect, este foarte important ca, în astfel de momente, personalul să înțeleagă că acum mai ca niciodată trebuie să stăm alături de cetățeni”, spune Marius Ciprian Olaru, directorul Spitalului CF Timișoara.

Spitalul a preluat deja pacienții non-Covid de la „Victor Babeș”. Când spitalul de boli infecțioase va ajunge la capacitate maximă, Spitalul CF va prelua, de asemenea, pacienți cu coronavirus. „Există în corpul medical teama de coronavirus. Am făcut o solicitare în vederea angajării unui număr similar de persoane. Notificăm DSP pentru redistribuire persoane. Noi am un caz confirmat de coronavirus, transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. Din acest punct de vedere, înțeleg că lumea este speriată (…) Fiecare dintre cei care și-au dat demisia are acasă bătrâni, copii, sunt unele dintre ele la o anumită vârstă și au și ele probleme de sănătate”, mai spune Olaru.

Unitatea sanitară aflată în subordinea Ministerului Transporturilor are echipamente de protecție, asigurate, în principiu, din donații. „Echipamentele medicale sunt suficiente. Din păcate, asigurate doar din donații și sponsorizări, neprimind nimic de la autorități până în momentul de față. Probabil că achizițiile sunt în derulare și momentul în care le vom primi va fi comunicat ulterior. Dacă intrăm în planul alb (adică vor interna doar pacienți cu COVID-19 – n.r.), putem lucra o săptămână cu materialele primite”, a mai explicat directorul Spitalul CF.

About Post Author