18 ianuarie 2021

Hai să fii voluntar! Peste 2.200 de copii din centrele de plasament au nevoie de prieteni

voluntar

2.200 de copii din București și 24 de județe, printre care și Timiș, au nevoie, în anul școlar viitor, de cineva care să-i asculte, să-i învețe și să-i încurajeze. Poți fi chiar tu acel cineva, dacă te înscrii ca voluntar în programul „Ajungem mari”. Te costă exact 3 ore pe săptămână.

Copiii din centrele de plasament nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a le acoperi nevoile. Programul educațional „Ajungem mari” caută voluntari pentru 2.200 de copii din București și 24 de județe. Vârsta minimă a celor care vor să se înscrie este 16 ani. Dacă te intersează, trebuie să știi că singura condiție este să dedici copiilor 3 ore pe săptămână în următorul an școlar.

Practic, vei merge săptămânal în centre, unde îi vei ajuta pe copii să scrie și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală, să fie mai atenți și mai răbdători, să își controleze emoțiile. „Voluntariatul la «Ajungem mari» este una dintre cele mai frumoase experiențe. M-a ajutat să devin un om mai bun, să descopăr suflete pure și să dăruiesc cunoștințe, inspirație și iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am învățat de la copii și de la colegii voluntari că fiecare gest contează și contribuie la viitorul lor”, spune Mariana, unul dintre voluntarii din Brașov.

Cum te poți înscrie și ce trebuie să faci

Voluntarii participă la un training inițial și sunt repartizați la centre în funcție de abilitățile lor, nevoile copiilor, distanța față de centru și de programul lor. Ei vor merge timp de 8 luni în echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru ședințe de recuperare sau pregătire școlară, ateliere de cunoștințe generale și ateliere creative. Termenul limită pentru înscriere este 20 august. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro, la secțiunea Devino Voluntar, acolo unde se găsesc și toate detaliile despre program.

„Important e să vii cu inima deschisă, să-i cunoști și să-i accepți pe copii așa cum sunt. Abia după ce se creează o relație, voluntarii își pot seta obiective de învățare. Sunt copii sensibili și minunați, cu răni mari în suflet, iar după toate experiențele triste prin care au trecut, ei își doresc în primul rând acceptare și prieteni”, explică Iarina Taban, fondatoarea programului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: